Ohjeet turvalliseen teatterivierailuun

Ohjeet turvalliseen teatterivierailuun

PÄIVITETTY 27.11.2020 Tule teatteriin turvallisesti.

 

Asiakasturvallisuus ja vastuullisuus ovat teesejä, jotka ovat meille tärkeitä. Haluamme, että voit tulla Kouvolan Teatteriin turvallisin mielin ja aidosti nauttia esityksestä. Olemme tehneet toimenpiteitä ja ottaneet käyttöön uusia ohjeistuksia, joita noudattaen aloitamme syksyn 2020 näytöskauden! Toivomme kaikkien katsojiemme huomioivan nämä ohjeistukset. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.

Turvallisesti teatteriin

Yleistä

Katsomoiden paikkamäärää on rajattu siten, että voimme huolehtia turvaväleistä katsomossa. Tämä tarkoittaa, että suuren näyttämön katsomossa on enintään 120 katsojaa ja [klubi]lla 46 katsojaa. Normaalisti suurella näyttämöllä asiakaspaikkoja on 353 ja [klubi]lla 96.

Salin ovet avataan normaalia aikaisemmin ennen esityksen alkua, jotta vältymme ruuhkilta. Huomioithan ajankäytössäsi, että liikkuminen teatterissa voi viedä nyt hieman normaalia enemmän aikaa.

Paikkanumerointi on käytössä, mutta salikarttamme on muuttunut ja paikkanumerointi tehty uusiksi. Jo ostettujen lippujen paikkanumerot eivät välttämättä pidä paikkaansa. Mikäli paikkasi on muuttunut, olemme sinuun yhteydessä. Toivomme katsojiltamme ymmärrystä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Me pidämme huolen, että henkilökuntamme ei tule lievissäkään sairastapauksissa teatterille. Pyydämme samaa yleisöltä ja haluamme tehdä sen helpoksi. Syyskaudella lippunsa voi sairaustapauksessa vaihtaa viimeistään kaksi tuntia ennen esitystä toiseen esitykseen soittamalla lipunmyyntiimme p. (05) 7400 330.  

 
Kasvomaskit

Kymsoten ohjeiden mukaisesti suu-nenäsuojuksen käyttöä suositellaan silloin, kun vähintään 1,5 metrin turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa, esimerkiksi julkisessa liikenteessä ja muissa yleisissä tiloissa ja tilaisuuksissa. Vahva suositus maskin käyttöön koskee kaikkia yli 50 hengen yleisötapahtumia ja joukkokokoontumisia niin sisällä kuin ulkona.

Tästä johtuen suosittelemme vahvasti kasvomaskien käyttöä teatteriesityksissämme. Myös kaikilla aulapalvelun työntekijöillämme on suu-nenäsuojus.

Muistathan myös hyvän yskimishygienian.

 
Turvavälit ja jonotus

Yhteisen turvallisuuden vuoksi pidäthän riittävästi etäisyyttä muihin asiakkaisiin. Huomioithan turvavälin (n. 1,5 metriä) mahdollisissa jonotustilanteissa. Olemme tehneet muutoksia narikan, väliaikatarjoilujen ja saliin siirtymisen suhteen.

 
Käsihygienia ja tilojen siisteys

Käsidesiä on saatavilla teatterissamme useissa pisteissä – käytäthän sitä.

Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista kaikissa wc-tiloissamme.

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu.

 
Turvallinen lippujen ostaminen

Ostamalla lippusi Lippupisteen verkkokaupasta sinun ei tarvitse asioida henkilökohtaisesti myyntipisteissä.

Kun varaat ja ostat lippujamme, tarkistathan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, jotta mahdollinen poikkeusviestintämme tavoittaa sinut. Toivomme, että käyt lunastamassa lippusi etukäteen tai ostat lippusi netistä.

Lippukassallamme on käsidesiä saatavilla ja kassalla on pleksilasit. Käytä mahdollisuuksien mukaan korttimaksua. Huomioithan turvavälit myös lippukassalla.

 
Esitykseen saapuminen

Henkilökuntamme on sinua vastassa aulassa. Liput tarkistetaan salin ovilla. Henkilökuntamme on ohjeistettu ja koulutettu toimimaan sinun turvallisuutesi takaamiseksi.

Narikan käyttöä pyritään rajaamaan jonojen estämiseksi. Vältäthän ylimääräisten kantamusten tuomista teatteriin. Poikkeuksellisesti päällysvaatteet saat ottaa myös mukanasi saliin. (Jossa on rajoitetusta katsojamäärästä johtuen tilaa myös päällysvaatteille.) Mikäli saavut autolla, voit myös jättää päällysvaatteet autoon.

Huolehdithan turvaväleistä liikkuessasi teatterissa. Pyydämme välttämään tarpeetonta liikkumista.

 
Katsomossa

Ovet katsomoon avataan normaalia aikaisemmin ennen esityksen alkamista. Älä kiirehdi, kaikki ehtivät kyllä.

Henkilökuntamme vastaa mielellään lisäkysymyksiin.

 
Väliajalla

Muistattehan noudattaa turvavälejä myös väliajalla wc- ja ravintolatiloissa. Salista poistuminen alkaa vahtimestarien ohjauksella katsomolohkoittain etuosasta alkaen, ensin rivit 1 – 6, sitten 7 – 12 ja lopuksi yläkatsomo.

Aula- ja ravintolatiloissamme yleisö ohjeistetaan sijoittumaan väljästi. Oikeasta ovesta kulkevien on luontevaa jäädä yläravintolaan ja vasemmasta ovesta tulevien alakerran ravintolatilaan. Osa asiakkaista ohjataan tarvittaessa klubille. Pyydämme varaamaan väliaikatarjoilut etukäteen netistä, puh. 044 777 0657 tai ravintola@kouvolanteatteri.fi. Ennakkovaraus on tärkeä oman istumapaikan varmistamiseksi.

Suosittelemme maksua pankkikortilla käteisen sijaan.

Väliaika on normaalia pidempi.

 

Teatteriin lapsen kanssa

Lapset liikkuvat teatterissa aina huoltajan vastuulla.

Mikäli käytätte istuinkoroketta, jätättehän sen paikallenne, ettekä kuljeta sitä takaisin pinoon. Istuinkorokkeet haetaan istuimilta ja desinfioidaan käytön jälkeen.

 
Esityksen päätyttyä

Kun esitys päättyy, vahtimestarit opastavat yleisön turvavälit säilyttäen salista. Ethän kiirehdi.

 
Kiitos, että autat meitä huolehtimaan yhteisestä turvallisuudestamme!

Mikäli sinulla on kysymyksiä, kehitysehdotuksia tai palautetta, ota yhteyttä henkilökuntaamme paikan päällä tai lähetä kommenttisi sähköpostitse lippukassa@kouvolanteatteri.fi.