Jaana Raskin juhlanäytös: Kvartetti

Jaana Raskin juhlanäytös: Kvartetti

Jaana Raski esiintyy yleisölle viimeistä kertaa Kouvolan Teatterissa – mukana yllättäviä näyttelijäkasvoja

Jaana Raskin juhlanäytös: Kvartetti

Kouvolan Teatterin pitkäaikainen näyttelijä Jaana Raski jää eläkkeelle keväällä 2019. Hänen juhlanäytöksenään esitetään torstaina 23.5. kello 18 lukudraamana nähtävä Kvartetti, joka tuo näyttämölle myös aiemmin eläkkeelle jääneet tutut näyttelijät Markku Kekin, Ilmo Ranteen ja Sirkka Seitun. Suurella näyttämöllä nähtävän esityksen jälkeen yleisö voi muistaa Raskia onnittelutervehdyksin.

Näyttelijän pitkään uraan mahtuu niin tv- kuin teatteriroolejakin, ja moni muistaa hänet erityisesti 90-luvun tunnetusta tv-sarjasta Metsolat.

Kvartetti-menestyskomedia lukudraamana

Ronald Harwoodin kirjoittama Kvartetti on ollut kaikkien aikojen suurin menestys suomalaisissa teattereissa. Kouvolan Teatteri esittää nyt kyseisen menestyskomedian lukudraamana.

Cissy, Wilfred ja Reggie ovat ikääntyneitä oopperalaulajia, jotka viettävät eläkepäiviään muusikoille tarkoitetussa vanhainkodissa. Päivät kuluvat vitsaillen, muistellen menneitä ja käyden tahtojen taistelua hoitohenkilökunnan kanssa. Heidän keskuudessaan vallitseva rauha kuitenkin järkkyy, kun vanhainkotiin saapuu ystävysten vanha kollega Jean.

Nelikkoa pyydetään esiintymään vanhainkodin vuotuisessa Verdin syntymäpäiväjuhlassa vanhalla bravuurinumerollaan – Rigoleton kvartetolla.

Miten esiintyminen onnistuu, kun muisti ei ihan pelaa ja kroppa muistuttaa muutenkin vanhenemisesta? Suostuuko laulamisen vuosia sitten yllättäen lopettanut Jean edes mukaan? Onnistuuko muissa maailmoissa käyskentelevä Cissy pysyttelemään selväjärkisenä esityksen ajan? Eikä asioita helpota se, että Jean ja Reggie olivat aikoinaan naimisissa.

Kvartetti kertoo huumorin keinoin sydämellisen tarinan ihmisistä, jotka eivät anna iän lannistaa itseään. Ruumis voi temppuilla, mutta sisällä palaa kiihkeä henki.

suomi

Vain yksi näytös!
Torstaina 23.5. klo 18
Lippuja toistaiseksi vain Teatterin lippukassalta - tulevat pian myyntiin myös nettiin!
Suomennos: Kersti Juva
Rooleissa: Jaana Raski, Markku Kekki, Ilmo Ranne ja Sirkka Seittu

org. Quartet by Ronald Harwood

 

Weight: 
0

Katso lisää