Taidepolku tuo valoa tammikuuhun

Taidepolku tuo valoa tammikuuhun

Kouvolassa voit kokea upean taidepolun 4.1. alkaen! Myös teatterin ikkunaan tulee taidetta.

Taidepolku tuo valoa tammikuuhun

Kouvolan Taidepolku Into on vastaisku harmaata tammikuuta ja koronaa vastaan. Eri taiteilijoiden, Kouvolan Ydinkeskustan ja paikallisten yritysten yhdessä järjestämä maksuton ulkoilmataidenäyttely kulkee Kouvolan ydinkeskustan kaduilla 4.–31. tammikuuta tarjoten upeaa taidetta 34:n yrityksen näyteikkunoissa.

Kouvolan Teatteri toimii yhtenä taidepolun pisteistä. Pääovien lähellä olevissa ikkunoissa on tammikuun ajan esillä maalaus (kuva alla), jonka on tehnyt paikallinen taiteilija Jenniemilia Design. Hänen tavaramerkkinään ovat vahvat ja upeat voimauttavat naiset.

"Työskentelyni Taidepolun parissa on mahdollistanut Taiteen edistämiskeskus korona-apurahalla. Minulle tärkeää on ollut uusien rajapintojen löytäminen ja työn jatkaminen muotoilijoiden, taiteilijoiden ja eri alojen toimijoiden välillä. Inspiroidun voimakkaista väreistä ja nautin siitä, että lopputulos voi olla itsellenikin yllätys. Värien kerroksellisuus ja runsas veden käyttö tekevät prosessista arvaamattoman. Teokset alkavat elää omaa elämäänsä.”

Lisäksi Kouvolan Teatterin puvustomestarin Leila Kososen töitä on esillä entisen Kino-Kouvon ikkunoissa (kuva alla). Siellä voit monien teosten joukosta tunnistaa mustapukuisen naisen ja muistella ohjelmistossa ollutta jännitysnäytelmäämme.

Mukana 28 taiteilijaa ja 44 yritystä

Taidepolku Into on kohtaamispaikka taiteilijoille, taiteen kehittäjille ja eri toimijoille sekä taiteen ystäville. Se sai alkunsa halusta aktivoida Kouvolan ydinkeskustaa ja tuoda sinne liikettä.

Tapahtumassa on mukana kouvolalaisia taiteilijoita, Kouvolan nuorisopalvelut ja taiteilijoita myös muualta Suomesta. Eri taiteenlajit ovat monipuolisesti esillä: muun muassa runo-, kuva-, valo-, ääni-, teatteri- ja musiikkitaide.

Osallistu ulkotaidetapahtumaan, jota koronankin on vaikea perua!

Lue lisää ja tutustu Taidepolun kohteisiin kartalla

Kartta tulostettavassa muodossa (pdf)