Nuortenteatterin esitykset 21.5.

Nuortenteatterin esitykset 21.5.

Se oli vaan läppä! -esitykset [klubi]lla ti 21.5. klo 17 ja 19. Varaa paikka etukäteen – esitys on maksuton.

Nuortenteatterin esitykset 21.5.

Kouvolan Teatterin 12–18-vuotiaiden nuortenteatterilaisten demoesitys Se oli vaan läppä! nähdään [klubi]lla tiistaina 21.5. kello 17 ja 19.

Demossa nuoret esittävät kohtauspätkiä itse valitsemastaan aiheesta, koulukiusaamisesta, jota he lähestyvät omien tekstien, musiikin ja koreografioiden kautta. Esitykset ovat ilmaisia, mutta niihin pyydetään varaamaan vapaalippu lippukassalta rajallisen paikkamäärän vuoksi.

Noin vuoden ajan nykyisellä kokoonpanolla toiminutta nuortenryhmää ohjaavat ammattinäyttelijät Elina Ylisuvanto ja Tiina Winter.

Se oli vaan läppä! -esitys koulukiusaamisesta

”Mikä mut pysäyttää ja jättää sanattomaksi silloin, kun pitäis puhua? Kiusaaminen on väärin, mutta miks ihmiset sulkee silmänsä ja ajattelee sen olevan okei, koska muutkin tekee niin? Onko ainoat vaihtoehdot olla kiusaaja tai kiusattu?”

Nuorten itse kirjoittama Se oli vaan läppä! -demoesitys käsittelee koulukiusaamista, yksin jäämistä ja yhdessä tekemisen voimaa. Aiheestaan huolimatta esitys sisältää paljon hyvää energiaa ja iloa. Demon kesto on noin 45 minuuttia.

Esiintyjinä nähdään Ilona Huttunen, Aada Muronranta, Väinö Mäkinen, Anni Nuutinen, Ada Orell, Sarah Piironen, Ilona Salminen, Inka Jokela, Minttu Uotila, Luukas Kaskimaa, Anni-Maria Ojanen, Vilma Judin, Taru Turpeinen, Ilona Pyysiö, Markus Kauppila ja Sonja Vainonen.

Nuortenteatterin tausta ja jatko syksyllä 2019

Kouvolan Teatterissa on ollut nuortenteatteritoimintaa syksystä 2017 alkaen yhteistyössä Kouvolan kaupungin nuorisopalvelujen ja Kouvolan Lakritsi Oy:n kanssa.

Toiminnan tavoitteena on tarjota nuorille maksuton ja matalan kynnyksen harrastusmahdollisuus, jossa voi perehtyä monipuolisesti teatterin tekemiseen ja saada työkaluja itsensä ilmaisemiseen. Nuoret tekevät ilmaisutaidon ja näyttelijäntyön harjoitteita ja valmistavat esityksiä ammattitaitoisten ohjaajien johdolla. Mukana viikoittain kokoontuvassa ryhmässä on noin kaksikymmentä nuorta.

Nuortenteatteri jatkaa toimintaansa syksyllä 2019, jolloin ryhmästä vapautuu muutamia paikkoja. Täydennyshausta tiedotetaan syksyn alussa.