Kummiluokan päivä teatterissa

Kummiluokan päivä teatterissa

Kiehtovia hetkiä teatterin kulisseissa! Lue steinerkoululaisten teatteripäivästä.

Kummiluokan päivä teatterissa

Tämän kauden kummiluokkamme, Kymenlaakson steinerkoulun 3.–4. luokka, vietti jännittävän päivän Kouvolan Teatterissa. Luokkaan kuuluu 15 innokasta oppilasta, jotka tutustuivat teatterin tekemiseen opettajansa Helena Inkeröisen kanssa.


Näyttelijä Sami Kosola ohjasi lapsille hauskoja ilmaisuharjoituksia suurella näyttämöllä. Osa oppilaista pääsi vuorollaan säätämään valoja ja ääniä esiintyjille, ja loput kannustivat katsomossa.

"Meillä oli heti aluksi hauskaa, kun teimme Samin kanssa hassuja harjoituksia."
"Oli kivaa arvailla teatterin eri ammatteja, kun toiset oppilaat esittivät niitä meille."
"Esittäminen tuntui oudolta."
"Oli aika jännää itse esittää eri ammatteja."


Tehostemestari Kari Mitikka (ylemmässä kuvassa) ja valaistusmestari Esa Kurri tutustuttivat lapset katsomon takana oleviin ääni- ja valopöytiin. Nappuloiden ja näyttöjen määrä sekä niiden kautta säädettävien valojen ja tehosteiden monipuolisuus yllättivät oppilaat. Savu taisi olla yksi suosikkitehosteista.

"Hauskinta oli, kun saimme valomestarin kanssa kokeilla ääni- ja valotehosteita. Tekniikkapöydässä oli paljon nappuloita, mutta valo- ja äänimestari sanoi, että työ on helppoa, kun sen oppii."


Lapset olivat valmistaneet koulussa oman Kalevala-aiheisen esityksen, jonka esittivät teatterilaisille. Yhdessä lausutut tekstit ja runot haitarin säestyksellä tekivät yleisöön vaikutuksen. Esityksen kruunasivat erilaiset roolivaatteet ja rekvisiitat, joita puvustomestari Leila Kosonen ja tarpeistonhoitaja Sirpa Marttila olivat koonneet lasten käyttöön.

"Hauskaa, että saimme kokeilla erilaisia asuja ja käyttää niitä omassa esityksessä."
"Oman esityksen esittäminen näyttämöllä vähän jännitti."

Päivä huipentui Adalmiinan helmi -näytelmän ohjaajan Seppo Honkosen tapaamiseen sekä avoimien harjoitusten seuraamiseen. Tekeillä oleva näytelmä sai lapset hihkumaan riemusta sekä antamaan hyviä ohjausvinkkejä koko työryhmälle. Lasten aito palaute on tärkeää katsotaan, mitkä hyvistä ideoista päätyvät toteutukseen asti näytelmän saadessa 28.3. ensi-iltansa.

"Näytelmäharjoituksia oli mukava seurata ja osallistua siihen."
"Meillä oli kiva päivä, milloin menemme uudestaan?"

Yhteistyö kummiluokan kanssa jatkuu maaliskuussa Adalmiinan helmi -pienoismallityöpajalla, jonka ohjaa teatterimme lavastaja Sanna Halme.

 

Kummiluokkatoiminta on maksutonta teatterikasvatusta, jota tarjoamme yhdelle koululuokalle vuosittain. Lue lisää