Käyttäjän teatteri blogi

Näyttelijän näkökulmasta -blogi, osa 5

Näyttelijä Emma-Sofia Hautala päättää blogisarjansa ensi-iltapäivän tunnelmaan.

Nöyränä ensi-illan äärellä

Symbioosi, tiivistymä ja raamit – näillä sanoilla voisi kuvata nyt valmista esitystä, joka saa ensi-iltansa tänään. Se on useiden taiteenlajien yhdessä muodostama teos, joka ei toimi, jos jokin elementti otetaan pois. Näyttämölle on viimeisen parin kuukauden aikana pikku hiljaa rakentunut kantaesitys, joka oli, kuten ensimmäisessä blogissani totesin, olemassa olematon vielä hetki sitten. Nyt meillä on raamit, joiden puitteissa lähdemme elämään, kun esitys päästetään vapaaksi ja vuorovaikutukseen katsojien eli kokijoiden kanssa.

Viimeiset kolme viikkoa muodostuivat omalta osaltani niin tiiviiksi harjoitusten parissa, etten ehtinyt kirjoittaa ajatuksiani blogiksi. Haluan silti sinetöidä tämän harjoitusjakson vielä viimeisellä blogilla: olihan tämä aikamoinen matka!

Näyttelijän näkökulmasta -blogi, osa 4

Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmän harjoitusviikon tunnelmia näyttelijä Emma-Sofia Hautalan näkökulmasta.

Sanoista tekoihin - näyttelijä tekstin äärellä

- "Mutta anteeksi nyt vain," hän protestoi, "mitä sitten jää näyttelijän tehtäväksi, jos muut luovat kaiken? Jotain pikkujuttuja?"
- "Onko se, että uskoo toisen luomaan fiktioon ja alkaa elää sitä vilpittömästi, sinun mielestäsi pikkujuttu? Tiedätkö, että vieraan teeman pohjalta luominen on monesti paljon vaikeampaa kuin keksiä itse? - Me luomme uudestaan näytelmäkirjailijoiden teoksia, me avaamme niissä sen, mikä kätkeytyy sanojen taakse."  
Konstantin Stanislavski (Näyttelijän työ, 1936)

Näyttelijän näkökulmasta -blogi, osa 2

Ajatuksia Ruokarouvan tyttären ensimmäisestä treeniviikosta näyttelijän näkökulmasta.

Keskeneräisyyden ylistys!

Huom! Teksti saattaa sisältää paljastuksia epätäydellisestä näyttelijästä ja hänen roolihenkilöstään!

Hahmottelimme viime viikolla näytelmää kronologisesti ohjaajan johdolla, ja ohessa harjoittelimme musiikkia. Esitän näytelmässä siis parikymppistä Kirsti Erikssonia, joka etsii omaa suuntaansa unelmien ja odotusten seasta.