Miehen kylkiluu, haastattelussa Hannele Laaksonen

Miehen kylkiluu, haastattelussa Hannele Laaksonen

Miehen kylkiluu -komedian tiimi tervehtii! Ohessa näyttelijä Hannele Laaksosen kuulumisia.

Berliinissä on pian valmista!

Miehen kylkiluu -komedia saa perjantaina 7. syyskuuta ensi-iltansa Berliinissä Mikko Roihan ohjaamana. Valtakunnalliseen teatteriyhteistyöhön osallistuu 8 teatteria – ja Kouvolan Teatterista mukana on näyttelijä Hannele Laaksonen. Lähetimme yleisön esittämiä kysymyksiä hänelle ja tässä tulee terveiset suoraan päivän harjoitustauolta sängyn pohjalta:

”Olen käynyt Berliinissä aiemminkin, mutta nyt olen saanut aivan erilaisen käsityksen kaupungista. Kiinnostavaa olla täällä töissä, ei turistina,” sanoo Hannele jatkaen raporttiaan: ”Täällä ei ole pilvenpiirtäjiä, kuten monessa suurkaupungissa, puistoja sitä vastoin on paljon. Ilmapiiri on vapautunut, viihdyn hyvin. Silti koti-ikävä alkaa jo vaivata vähitellen.” Berliinissä on oltu harjoittelemassa heinäkuun lopusta saakka: ”Haastavinta on ollut kuumuus!”

Inspiroivaa yhteistyötä

"On ollut mukava tutustua uusiin näyttelijäkollegoihin, yhteishenki on ollut heti loistava. Olemme tehneet melko pitkiä päiviä harjoituksissa. Kontakti näyttämöllä on syntynyt hyvin, ja yhdessä ollaan oltu paljon vapaahetkinäkin."

”Erityisen inspiroivaa on ollut etsiä ja löytää yhteinen aallonpituus Mikon kanssa (ohjaaja Mikko Roiha). Mikko on tarkka siitä, että näyttelijäntyö on puhdasta ja ettei alkuperäistä tekstiä saa värittää liikaa. Hän tekee tarkkaa työtä ohjaajana ja antaa paljon ilmaisuohjeita. Itseään saa kyseenalaistaa, se on ollut innostavaa,” Hannele tuumii. ”Olen näytellyt Miehen kylkiluussa aikaisemminkin Lauri Väärän ohjauksessa, roolini oli silloin Elli. Jotunin kieli on mulle siis aiemmasta tuttua ja se on ollut etu tätä tehdessä.”

”Mun rooli on Lukasson. Lukasson on ihminen, joka rakastaa kaikkia, rakastaa vähän liikaakin ja sinne tänne - ja joutuu huomaamaan, että se aiheuttaa hieman turhaa sotkua yhteisössä, ” kuvailee Hannele rooliaan ja lisää veikeästi: ”Esitän siis miestä, johon useampi nainen on rakastunut. Mulla on siinä haastetta.” 

Tällaisia tunnelmia saimme puhelinhaastattelussa ja jäämme odottamaan ensi-iltaa. Kuvassa Hannele Laaksonen ja näyttelijä Anne Niilola:

Maria Jotuni – Mikko Roiha: Miehen kylkiluu, ensi-ilta Berliinissä 7.9. & Kouvolan Teatterissa 14.9.

Rooleissa: Paavo Honkimäki (Teatteri Eurooppa Neljä/Jyväskylän kaupunginteatteri), Hannele Laaksonen (Kouvolan Teatteri), Anne Niilola (Kotkan Kaupunginteatteri), Ulla Reinikainen (Turun Kaupunginteatteri) ja Maija Siljander (Riihimäen Teatteri/Tanssiteatteri Minimi). Yhteistyössä Vapaa teatteri.

Katso lisää näytelmästä >>

(Artikkeli julkaistu syyskuussa 2018. Näytelmä jatkaa Kouvolan Teatterin ohjelmistossa vain 26.1.2019 saakka.)