Maukka ja Väykkä näyttämöllä 29.9. alk

Maukka ja Väykkä näyttämöllä 29.9. alk

Maukka ja Väykkä ystävineen nähdään pian teatterissamme. Lavastuksen ja puvustuksen on suunnitellut Sanna Halme (kuva).

Näyttämötoteutus & tutut hahmot riemastuttavat

Kirjoista tutut kaverukset Maukka ja Väykkä, kissa ja koira, asuvat onnellisesti ja hullunkurisesti sinisessä talossa mäen päällä. Timo Parvelan lämpimän humoristisesti myhäilevä ja suuria ajatuksia pieniin hetkiin kätkevä tyyli tekee hahmoista rakastettavat: Maukka on kivasti itsekäs kissa, joka vaatii ja tahtoo elää täyteläisen jännittävää elämää. Väykkä taas on leppoisa ja tavallinen koira, joka ei niin välittäisi ylimääräisestä ohjelmasta - mutta taipuu seikkailuihin ystävänsä vaivihkaa houkuttelemana.

Millaiset kaverukset näyttämölle sitten ampaisevat?

Lavastaja-pukusuunnittelija Sanna Halme kertoo taustaa: ”Pukuja suunnitellessa olen miettinyt kunkin eläimen muotoa, olemusta, korvia, häntiä sekä turkin väriä ja pyrkinyt siirtämään nuo sopivan ihmismäiseen muotoon”. Maskeeraja Satu Linervan (kuva alla) suunnittelemat eläinmaskit ovat nekin tärkeät. Kaikkiaan hahmoista tehtiin sellaisia, että näyttelijöiden ilmaisu pääsee hyvin esiin.

Millä tavalla Maukan ja Väykän maailma on tuotu näyttämölle?

”Oli ihana päästä sadun maailmaan,” sanoo Sanna Halme ja kertoo lähteneensä etsimään oikeaa tunnelmaa kuvataiteilija Marc Chagallin teoksista. Tämä näkyy lavastuksen värimaailmassa. Lopputulos sisältää paljon viehättävää katseltavaa ja on ennen kaikkea hyvälle mielelle saava.

Lähtöajatuksena toteutuksessa on ollut kierrätysmateriaalien hyödyntäminen ja ekologisuus, joka sopii hyvin Maukan ja Väykän maanläheiseen maailmaan. Maailmaan, joka on värikäs ja kuu loimottaa suurena taivaalla. Pikkuväki saa nauttia useista vaihtelevista näyttämökuvista sekä tunnelmista.

 - Eikä pidä unohtaa, että kyse on musiikkinäytelmästä! Elämyksellisyyttä ja iloa pursuaa hilpeiden laulujen, tanssien sekä satuhahmojen ansiosta niin, että koko perhe voi heittää huolet tuulen vietäväksi!

”Mistä seikkailu alkaa, kuinka pääsen seikkailuun, joka tavallisen harmaan muuttaa sateenkaaren kirjavaksi. Joko seikkailu alkaa, miks ei jokainen päivä oo seikkailu, joka ystävykset johtaa sateenkaaren taa?” (Mistä seikkailu alkaa, säv. & san. Petteri Hautala)

Timo Parvela - Johanna Sorjonen:
Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu
Ensi-ilta 19.4.2018 Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä. Ohjelmistossa 29.9.-28.11. Ikäsuositus 4+.

Ohjaus & dramatisointi Johanna Sorjonen
Sävellykset Petteri Hautala
Koreografiat Satu Taalikainen
Lavastus ja pukusuunnittelu Sanna Halme
Rooleissa Nina Petelius-Lehto (Maukka), Panu Poutanen (Väykkä), Jaana Raski, Petteri Hautala, Raimo Räty, Rebecca Viitala, Tiina Winter ja Satu Taalikainen.

Katso lisää näytelmästä & esitysajat >>